Domov O podjetju Naša ponudba Spletna trgovina
Jomar d.o.o.
Cesta na postajo 64, 1351 Brezovica

Tel.: +386 01 36-57-663 Faks: +386 01 36-57-664
GSM: 041 646-989, 031 767-522  E-pošta: jomar@siol.net

coupona.com.ua

Na spletni strani uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti in posredovanja informacij. Z ogledom spletnih strani se strinjate z uporabo piškotkov.

Aktualno

Posebno obvestilo

VSEM IZVAJALCEM IN KONČNIM PORABNIKOM LAKOV ZA PARKETE IN DRUGE LESENE TALNE OBLOGE

V zadnjem obdobju se vse bolj srečujemo s stalnim zniževanjem cen v podopolagalski dejavnosti, predvsem pri storitvah, ki so vezane na polaganje, brušenje in lakiranje lesene talne obloge. Nedvomno je glavni razlog v katastrofalnem stanju v gradbeništvu in znatnem padcu kupne moči prebivalstva. Precejšen del pri temu pa ima seveda tudi dejstvo, da se porabniki vse bolj odločajo za že tovarniško izgotovljene izdelke, pri katerih se izognejo brušenju in lakiranju, ki predstavljajo, če nič drugega, nekaj dnevno podaljšanje postopka. Ne gre zanemariti, da ti izdelki ( v večini ) po kvaliteti niso primerljivi s klasičnimi masivnimi oblogami, ročno obdelanimi, na katerih je v povprečju ca 300 gr/m2 zaščite ( laka ), na tovarniško izgotovljenih pa po razpoložljivih podatkih od 80 – 130 gr/m2.

Kot rečeno, tu glavno vlogo, na žalost, igra cena. Če hoče podopolagalec za svoj kakovosten izdelek iztržiti še sprejemljivo ceno, najde edino rezervo pri materialu. Razpon cen lakov je od 7 pa do 30 € za liter, poraba pa približno enaka. Ko govorimo o najcenejših lakih, gre obvezno za materiale na kislinski osnovi ali na bazi topil. Kako škodljivi so ti materiali lahko preberete v spodnji Tehnični informaciji . V njej piše, da so te izdelki že prepovedani v nekaterih državah EU, ta Tehnična informacija pa je stara že nekaj let, tako, da danes ti predpisi veljajo za celotno EU, seveda pa jih vsi še ne upoštevajo.

Mimogrede, na račun laka, ekološko spornega, po kvaliteti dvomljivega in poceni vis a vis ekološko neoporečnega, v stanovanju 70 – 80 m2, lahko prihranimo kvečjemu 100 -200 € in po možnosti  petih ali kakšno leto več , ponovno selitev pohištva, spanje po garažah in pri sosedih…

Prav bi bilo, da bi izvajalci končnemu porabniku ponudili več možnosti po ceni in seveda s tem po kakovosti. Priprava tal je v vsakem primeru potrebna enake obdelave, stranke same pa naj se same odločijo za material, ki bo zadovoljil njihove potrebe in materialne zmožnosti.

Predvsem pa so premazi na kislinski ali PU osnovi v javnih ustanovah kot so vrtci, šole in podobno absolutno prepovedani, saj njihove toksične sestavine izparevajo mnogo dlje kot jih vohamo in tako načenjajo zdravje več let.

Nikar ne nasedajte, da » bolj kot premaz smrdi, trdnejši in odpornejši je ».

Naše ministrstvo od nas zahteva vso mogočo dokumentacijo od varnostnih listov naprej, s katero redno dokazujemo ekološko neoporečnost, obenem pa dovoljuje uvoz in uporabo le–teh, pa četudi gre za » naše največje bogastvo » v vrtcih itd.  Ljudje smo vse občutljivejši, od otrok do starostnikov, pa ne gre  samo za tiste, ki imajo težave z dihanjem, te škodljive sestavine vplivajo na alergično občutljive, na kri, želodec, možgane..

Na svetu je kar nekaj dobrih in ekološko osveščenih izdelovalcev tovrstnih materialov in LOBA je med njimi.
LOBA nedvomno sodi med prve  proizvajalce v svetu, kjer je ekološka osveščenost prvo vodilo, saj lakov na kislinski osnovi ne izdeluje že pet in na bazi topil že tri leta.

O vrhunski kvaliteti materialov blagovne znamke LOBA GmbH Ditzingen na vodni in tudi oljni osnovi pa gotovo  doslej in tudi v bodoče ni in ne bo nobenega dvoma!